Tredje Omgången.

Förra omgångens stora överraskning var givetvis Östersund överkörning mot Kalmar.
Fem noll är siffror som sticker ut.

Det var flera missräkningar för mig på förra omgången, så det är nästan enklare att hoppa över alltihop.
DIF , Bajen och Malmö vann. Och det är väl de som kommer att vara däruppe, om man ser till försäsongen.

Varken Bajen eller Malmö imponerade på spelet dock, samtidigt som DIF har en fantastisk oförmåga att förvalta sina chanser.

Till den här omgången har jag ändrat viktningen från februarimatcherna till förra säsongen. Det justerar upp sannolikheterna till förra omgången, och borde vara mer rättvisa.
Tidigare delade jag in säsongen i flera delar, men jag har inte hunnit med det ännu. dessutom vill jag se hur långt det här håller.

Utgår vi från de omjusterade vikterna så hittar vi Malmövinsten i förra omgången. Kalmars straff, Östersunds överkörning och Sirius hemmavinst är svåra att göra någonting åt. Och det är väl tveksamt om man ska finjustera för mycket.
Halmstad & Degerfors behöver dock åtgärda sitt målskytte. Brutalt ofarliga såhär i början på säsongen.

Till helgen spelas tredje omgången med Häcken Sirius på lördagen.
Här är Häcken storfavoriter.
Det finns tyvärr inga singelkryss, men Norrköping Halmstad gör man rätt i att avvakta helt nästan. Norrköping är knappa favoriter.
Örebro har återigen bortamatch, nu mot Kalmar. Även här är de knappa favoriter. Jag tror personligen de tar det. De kan bättre än 0-5 mot Östersund.

DIF spikas borta mot Varberg, men är faktiskt inte omgångens starkaste.

I derbyt på söndag blir det en repris av cupmatchen. Här har AIK fördel av hemmaplan och naturgräs. Bajens omställningsspel kommer bli lidande och det lutar åt hemmavinst, gardera gärna.

Malmö är storfavoriter mot Östersund. Omgångens säkraste till 75 %.
Jag tyckte dock Malmö hade stora problem mot Häcken när de skulle föra sitt egna spel. De kommer ta många poäng, men Häcken gjorde det väldigt bra att styra bort uppspelen.

Kryssa gärna måndagsmatcherna.
Degerfors är knappa favoriter mot Götet borta, men det var nog innan Hamsik anslöt. Så den tror jag inte på.

Sista matchen Elfsborg Mjällby har Elfsborg favoritskapet. Tycker Mjällby gjorde det bra mot Bajen dock. Och Elfsborgs DIF från första omgången var bara en väldigt märklig match. Minst ett kryss i den här matchen iaf.

Redovisar hela omgången.

Sannolikheter framräknade med historiska resultat från Allsvenskan & Superettan 2020, samt vårens cupspel och årets matcher.
Lämna en kommentar