Tredje omgången , svenska cupen herrar!

Idag 6/3 börjar tredje omgången. Malmö är redan ute.
Trelleborg tar emot Lödde kl 13:00. Har ingen koll på ngt av lagen, men Lödde behöver öva försvar efter att ha blivit överkörda av Örebro i förra omgången.
Inte helt omöjligt att Trelleborg tar gruppsegern. Givet att det vinner mot Lödde samt att Sirius inte tar full pott mot Örebro. Trelleborg som vann mot Örebro i första och spelade lika mot Sirius. Man kan säga att gruppen är helt öppen, men vinner Trelleborg och Örebro och Sirius kryssar (som jag tror) , är de hemma.

Avgörande om Trelleborg och Sirius båda skulle spela 0-0 vid sina matcher är då att SIrius går vidare för de är högre rankade. Varken Trelleborg eller Sirius drog på sig några varningar under gruppspelet.
Se tävlingsbestämmelserna nedan. Jag tror fortfarande på Trelleborg som seriesegrare.

Från SVFF: Vid lika poängställning
avgörs placering genom målskillnad, d.v.s. skillnaden mellan antalet gjorda mål och
insläppta mål. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål. Har
lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande. Är inte det inbördes
resultatet mellan lagen utslagsgivande tillfaller den högre placeringen det lag som har
lägst disciplinära poäng baserat på spelares antalet varningar och utvisningar i alla
gruppspelsmatcher (varning = 1 poäng, målchansutvisning = 2 poäng, lindrig utvisning =
3 poäng, grov utvisning = 4 poäng, varning och målchansutvisning = 3 poäng, varning
och grov utvisning = 5 poäng). Är inte antalet disciplinära poäng utslagsgivande tillfaller
den högre placeringen det högst rankade laget.
länk till tävlingsbestämmelserna: https://www.svenskfotboll.se/49f75a/globalassets/svff/dokumentdokumentblock/tavling/tavlingsforeskrifter/svenska-cupen-2020-2021-rev.-2020-07-07.pdf


I första gruppen spelas även här alla matcher idag. Kan vara kul att se hur Halmstads småkillar fungerar mot Malmö, men det kan vara roligare att se Västerås mot GAIS. Västerås har ett väldigt stort lag (läs långt) , med ngn frisparksspecialist i Johansson. GAIS spelar väldigt brett och snabbt.
Jag tror fördelen ligger på Västerås i den här matchen. Ett långt uppspel mot ngn Skog på vänster som också är extremt vänster i sin bollbehandling. Sen ska han lägga bollen tillrätta medans alla andra ställer sig i position. Får vi se på inläggsövningar!

Såg för övrigt att Brian Span spelar i Västerås. Kul! Han såg jag dribbla förbi 3 bajen i ngn u21 match 2012 kanske. Han har en väldigt fin teknik, men om Västerås spelar på storlek kommer han inte få ngn plats.

Jag har som det verkar Västerås som favoriter den här matchen, men det är nog inte omöjligt att GAIS tar hem det. Båda lagen spelar väldigt fint.

I Grupp två tar Degerfos emot Utsikten kl 15:00 och Elfsborg tar emot Falkenberg. Degerfors tar nog gruppsegern, då en poäng räcker för seriesegern.

Klockan 17:00 kommer DIF valsa hem gruppsegern i grupp fyra mot Kalmar. Djurgården som var extremt dominanta mot Umeå i förra omgången.
Ska bli kul att se hur de står sig mot Kalmar. Det är inte helt omöjligt att de båda ser matchen som en träningsmatch , så jag skulle inte spika ettan här. DIF som ändå hade lite svårt att komma fram mot Brage i första omgången. Tyckte också att de tappade boll i flera farliga lägen och skapade jobbiga hemåtlöpningar.
Då var motståndet Brage, det kommer göra ont ont ont i Allsvenskan.

Dagens matcher:

HemmaLagBortaLaggruppavspark
Trelleborgs FFLödde713:00
Örebro SKIK Sirius FK713:00
Malmö FFHalmstad BK113:00
Västerås SK FKGAIS113:00
IF ElfsborgFalkenbergs FF215:00
Degerfors IFUtsiktens BK215:00
IK BrageUmeå FC417:00
DjurgårdenKalmar FF417:00


Lämna en kommentar