Andra omgången.

Till helgen spelas andra omgången av Allsvenskan.
Förra omgångens stora överraskning var Halmstads långskott, och deras vinst hemma mot Häcken. Kul för serien. Samtidigt inte helt oväntat att en nykomling tar tre poäng i hemmapremiären.

Å andra sidan gick det som väntat. Malmö hade svårt mot Hammarby, men det var också väntat. Jag använder samma vikter nu som i cupmatcherna från i början på mars. Det har en konstig effekt till den här omgången, då Häcken är favorit tippade mot Malmö hemma. Inte favoriter, men högst sannolikhet att de vinner. Det är under söndagen.

Singelkrysset i matchen Kalmar Östersund satt.
Den här omgången singelkryssar vi Sirius Halmstad till 44% chans. Kryssa också Häcken Malmö, samt Varberg har 35% att ta hem en poäng mot Elfsborg under måndagen.

Bajen tar Mjällby under lördagen.
Degerfors tar Kalmar , Häcken Malmö är fruktansvärt öppet. Hade jag spelat hade det gått till Häckens favör. Örebro är favoriter mot Östersund. Men observera krysset även här.
Femte matchen under söndagen är DIF Norrköping. Här har Norrköping enbart 6% chans till tre poäng. Känns rimligt med deras försvar. Att DIF däremot är sådana favoriter till 82% chans tror jag inte på, utan skyller på viktningen som jag pratade om tidigare. Tänkte ge det 6 allsvenska matcher för omviktning. Men hursomhelst: Säkraste matchen för omgång två är återigen DIF, nu mot Norrköping. Sedan ska man nog nämna att DIFs försvar ger mycket att önska. Elfsborg DIF från förra omgången ska man inte prata högt om, men stor fördel iaf för DIF mot Norrköping.
Sirius Halmstad singelkryssas.
Gnaget tar Göteborg på bortaplan.
Elfsborg bör ta Varberg under måndagen, men beroende på hur det går under helgen kan man observera krysschansen här.

Sannolikheter framräknade med historiska resultat från Allsvenskan & Superettan 2020, samt vårens cupspel och årets matcher.

Lämna en kommentar